Gyva konsultacija: Kaip sėkmingai auginti socialinį projektą?

 

Šį kartą konsultuosime Tiją - pirmakartę mamą, išgyvenusią motinystės melancholiją. Praėjus dviems savaitėms po gimdymo, Tija pastebėjo, jog jos būsena linksta į apatiją ir liūdesį.

Neradusi anoniminės pagalbos sau ir įkvėpta kitų mamų, nusprendžiau įkurti ne pelno siekiančią organizaciją VšĮ „Mamos linija“.Šią liniją įsteigiau su tikslu padėti mamoms, kurios išgyvena motinystės melancholiją ir ieško emocinės pagalbos anonimiškai.”

Šiuo metu sėkmingai mokymus praėjusios savanorės budi prie linijos telefono ir el. pašto dėžutės, kad galėtų išklausyti ir palaikyti sunkumų patiriančią mamą, kuri išgyvena tai, ką Tija pati išgyveno prieš maždaug dvejus metus.

Šiuo metu Tija susiduria su tokiais iššūkiais:

  • Visus administracinius darbus atlieku viena (apskritai komandoje esu viena);
  • Nepritraukiu paramos, todėl tenka iš savo kišenės daugelį dalykų apmokėti  (apmoku iš gaunamos VPA išmokos);
  • Tenka per klaidas sužinoti, kur ir ką deklaruoti (kalbant apie finansus);
  • Kadangi Mamos linija" yra gavusi finansavimą pirmiesiems mokymams ir ne dėl savo klaidos turim 2 mėnesius vietoj 4 mėnesių viską padaryti pagal planą, tai net elementariausio story negaliu įkelti (jau nekalbant apie įrašus);
  • Bandau išspręsti, kas įleidinės savanores į biurą, kai sirgs mano dukra, nes įeiti į pastatą galima su spec. kortele + raktas nuo biuro. Savanorės keisis kas 2 val.

Šįkart konsultaciją ves „Ką darai, daryk gerai“ bendraįkūrėja Karolina Brusokienė.

Jei norėtum tokios konsultacijos ir tu, drąsiai rašyk info@kadaraidarykgerai.lt, papasakok savo istoriją ir kas neduoda ramybės ir suderinsime gyvos konsultacijos datą.