Fokus grupė: ką gali geriau?

 

Tai NAUJIENA klube!

Dažniausiai fokus grupes daro verslai, norėdami suprasti, kodėl vienas ar kitas produktas neina, ko trūksta. Arba, pavyzdžiui, kaip jį patobulinti, prieš paleidžiant į rinką. 

Tą patį darėme ir mes prieš kurdamos naują puslapį - labai svarbu iš savo auditorijos išgirsti kas ne taip, o kartu ir pakviesti kelis žmones, kurie niekada nematė tavo kuriamos paslaugos. Tuomet gali stebėti, kokie jiems klausimai kyla ir koks yra jų kelias iki pirkimo. Tai buvo taip naudinga! Dėl to norim fokus grupes kurti ir jums klube. 

Į sesiją kviečiame visas merginas, kurios nori pratestuoti naujus produktus, duoti gyvą feedback’ą apie svetainę, produkto aprašymą, soc. tinklus ir visą kitą super naudingą info, kaip patobulinti prekę ar paslaugą. Dažniausiai, kai pačios kuriame, mes tiesiog nebematome akivaizdžių dalykų. 

Į artimiausią sesiją pakvietėme dalyvauti 4 verslus (kiekvieno analizei skirsime po 20 min):

  1. Merita

    Esame dviejų žmonių komanda, pradėjusi savarankišką verslą 2022 m. rugsėjo mėn. Atstovaujame nuo 1977 metų veikiantį ispanų gamintoją. Viską, ką šiandien turime, esame sukūrusios nuo nulio – eshopą, soc.medijos paskyras, visą komunikaciją (tekstus ir vizualus) taip pat kuriame pačios. Mūsų asortimente – maisto papildai su moksliškai pagrįstomis sudėtimis ir kliniškai patvirtintu veiksmingumu. Mūsų B2B klientai – vaistinės ir sveikų produktų parduotuvės, o B2C auditoriją pasiekiame per eshopą.

    El.parduotuvė: www.merita.lt
    Facebook: https://www.facebook.com/MeritaWellness
    Instagram: https://www.instagram.com/merita.wellness/
    LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/merita-wellness

    Pagrindinė problema – maži pardavimai eshope ir finansų trūkumas, nes verslo pradžia ir reikia visko ir šiandien Tiekėjui mokame iš anksto, iš B2B klientų pinigai grįžta po 60 dienų, tad dalis lėšų yra „įšaldyta“. B2C pasiekimui perkame META reklamą, taip pat dirbame su gydytojais, kurie mums taip pat kuria turinį (Reels) soc.medijose.

  2. Exeladvisers

    Web: https://exceladvisers.com/

    Paslaugos idėja paprasta: klientai gali nemokamai siųsti užklausą, kai jam reikia parašyti bet kokią formulę Excelyje. Kaip viskas pasikeitė po mėnesio go-live: klientai ne tik siunčia savo failus ir prašo pridėti formules, bet dažnai prašo susiskambinti ir pakonsultuoti, sukurti tikrai sudėtingas logikas, su kuriomis dažnai aplikuoja į darbus. 

    Noriu nuomonės apie web’ą ir kaip galbūt galėčiau su laiku apmokestintinti šias paslaugas.

  3. CooCoo

    Instagram: https://www.instagram.com/coocoo_roberta
    Facebook: https://www.facebook.com/CooCoo.lt
    Web kol kas veda į IG. Nesu tikra ar darysiu ar reikia, bet domeną turiu.

    CooCoo - tai idėja apie tai, kaip sumažinti vartojimą ir įkvėpti senus atsibodusius baldus prikelti naujam gyvenimui. 

    ‘CooCoo’ idėjos palaiko tvarumo filosofiją. Kuriama iš nebenaudojamų, paruoštų išmetimui ar jau išmestų baldų/daiktų ar jų dalių. Kai kurie atnaujinami parenkant naują įvaizdį, kiti visiškai perdaromi įgauna kitas formas bei paskirtį. 

    • konsultuoju baldų atnaujinimo/perdarymo klausimais. 
    • pasiūlau unikalias idėjas. 
    • parenku ir pritaikau tinkamiausią atnaujinimo techniką. 
    • įgyvendinu savo ir tavo įdėjas. 
    • į šį darbą įdedu magiškos rankų energijos- myliu tai, ką darau! 

    Projektas, padedantis išsaugoti, atkurti ir naudoti vėl.

  4. Gguni Dates

    Mūsų web: www.ggunidatescacao.com/parduotuve
    Instagram puslapis ispaniškai: @ggunidatescacao
    Instagram puslapis lietuviškai: @ggunidatescacaolt
    Facebook: fb.me/GguniDatesCacao

    Gaminame natūralius sveikus nuo pupelės iki plytelės šokoladus, saldintus datulėmis, pilnus antioksidantų, vitaminų ir mineralų. Šokoladai yra taip pat tinka ir veganams, bei pienui, glitimui, sojai ir riešutams alergiškiems žmonėms. 

    Mūsų tikslas, kad šokoladas būtų išskirtinai natūralus, ne tik saldumynas, bet ir maistingas užkandis, bei tiktų įvairiems žmonėms.

O visų kitų, kurios ateis pasiklausyti ir įvertinti - jūsų paprašysim prieš ateinant jau būti užmetus akį ir pasirašius komentarus.

Kokia to nauda? Kai pradedi matyti kito netobulumus, labai aiškūs pasidaro ir savi. O mes kviečiame ne kritikuoti, o seseriškai padėti, siūlyti, kaip ir ką galima geriau Tai tobula proga naujus metus pradėti dar stipriau!

Visas norinčias gauti naudingų įžvalgų apie savo verslą, kviečiame rašyti į info@kadaraidarykgerai.lt!

P.S. Jei nespėjai šį kartą, nenusimink - tokias sesijas organizuosime bent kartą į mėnesį ir pasižymėsime tave kitam kartui!